A Műhely

A Bárka Alapítvány Fogyatékkal élők Nappali Intézménye, vagy ahogy mi hívjuk, a Bárka Műhely a lakóotthonban élőkön kívül jelenleg 15 fő olyan sérült embernek nyújt a hétköznapok során foglalkoztatást, akik Dunaharasztin és az agglomerációban élnek családjukkal. Az egyéni és a csoportos fejlesztő foglalkoztatások célja az önállóság növelése, a szociális kapcsolatok minőségének javítása. A foglalkoztatáson belül az Alapítvány tagjai kézműves tevékenységet végeznek amely közben felfedezik a munkavégzésben való kiteljesedést, termékeik eladhatók, jó minőségűek. Az elkészült termékek használati, vagy-dísztárgyak.

A Bárka Műhelyben található az Iroda, ahol a 2 közösségvezető, Kata és Sári dolgozik. A földszinten helyezkedik el a fejlesztő szoba. Itt vannak a fejlesztő foglalkozások, játékok, kézműves tevékenységek annak a csoportnak, akik nem vesznek részt napi szinten a termékek előállításában. Segítő: Ancsi, Stella, Sérült barátaink: Anita, Vivi, Máté, Gergő, Dávid, Misi, Sanya.

A 3 kézműves műhely az emeleten található:

A Kreatív műhelyben főként vászontáskák készülnek, különböző méretben, egyedi mintával, melyet sérült barátaink hímeznek. Ebben a műhelyben készülnek a maszkok, különböző ünnepkörökhöz kapcsolódó díszek, illetve a gyöngyszövéssel és fűzéssel készült karkötők. Segítő: Zsuzsi, Sérült barátaink: Niki, Elvi, Olgi, Eszter, Ferkó, Samu.

A Szövő műhelyben a szövőszékeken szőnyegek, falvédők, lábtörlők készülnek többféle anyagból, változatos mintával és színekkel. Itt születnek a barátságkarkötők, bábok, és gyöngykarkötők. Segítő: Zsuzsi (aki egyben a műhely vezetője is), Sérült barátaink: Csilla, Anna, Bagesz, Vilmos, Csabi, Ági, Gabi.

A Gyertya műhelyben öntik a kávés, fahéjas, illetve mozaik gyertyákat, kocka és henger formában. Itt készülnek a levendula és citromfű illatú szappanok többféle formában, és a szitanyomott vászontáskák. Segítő: Feri, Sérült barátaink: Ildikó, Ági, Zsolti, Dodó, Robi, Kriszti.

Bárka
Bárka Alapítvány

Jel a világban

• 2330 Dunaharaszti;
  • Mindszenty József utca 3.
  • Tel: +36-70-451-3955
  • e-mail: kozossegvezeto[at]barkaalapitvany.hu